Onooglijke fietsenrekken????

IMG_3762

Hierbij een reactie op het stukje betreffende onooglijke fietsenrekken in de binnenstad in het Purmerends Nieuwsblad van 29 juni.
De teneur van het stukje is alsof het met de fietsenrekken in het centrum slecht gesteld is. Het tegendeel is echter waar. De laatste jaren heeft de gemeente veel geld gestoken in het plaatsen van fietsenrekken. De mogelijkheid om je fiets neer te zetten is enorm uitgebreid met hoogwaardige rekken. In de Plantsoenstraat is er een gratis bewaakte fietsenstalling bijgekomen en deze is twee jaar geleden geheel gerenoveerd.
Wanneer je een rondje langs het centrum maakt zul je zien dat de situatie zoals op de getoonde foto bijna niet meer voorkomt. De geplaatste rekken staan nergens tegen etalageruiten en er is voldoende ruimte gelaten voor voetgangers. Uit de de door de gemeente gehouden omnibus enquete uit 2019 blijkt dat 92% van de fietsers naar het centrum tevreden is met de bereikbaarheid en de mogelijkheid om de fiets te stallen.

Categorieën