Fietsersbond neemt politici mee op rijtoer

Zaterdagmiddag was het zover. Zestien leden van de gemeenteraad zijn op onze uitnodiging ingegaan om aan den lijve te ondervinden hoe het is om met de fiets door Purmerend te rijden.

Bijna alle politieke partijen ( met uitzondering van AOV, SP en Trots) waren met twee vertegen-woordigers aanwezig. We hadden wethouder Krieger uitgenodigd maar hij was helaas verhinderd en verder fietste een ambtenaar van de gemeente mee. We verzamelden bij Proeflokaal Bakker op de Koemarkt en na een bakkie koffie gingen we van start.

De route ging grotendeels door het centrum en een meerdere knelpunten passeerden de revue. Om er een aantal te noemen: de kruising op het Looiersplein, de oversteek bij het voormalig postkantoor, de Gedempte Singelgracht, Westerstraaten Nieuwstraat ( hier moeten de raadsleden binnenkort besluiten over nemen) en verder door de Julianastraat richting het station. Op onze terugweg fietsten we langs de bibliotheek aan de Waterlandlaan en via de Purmersteenweg weer naar Proeflokaal Bakker.

Hier konden onze gasten een verfrissing tot zich nemen en daarna werd er aan de hand van een presentatie over de tocht gediscussieerd. Politici waren erg geschrokken van het grote aantal automobilisten dat dagelijks door het centrum rijdt. Zij vonden het wenselijk om passende maatregelen te nemen om het langzaam verkeer te beschermen.

Onze aanbevelingen voor de komende jaren zijn:

• Verbeteren van doorgaande fietspaden doorasfaltering

• Fietsveilige inrichting centrum

• Betere verlichting fietspaden

• Verwijderen van onnodige obstakels op de fietspaden

• Een tweede bewaakte fietsenstalling

• Gelijktijdig groen voor fietsers als voetgangers bij stoplichten

Al met al was het een nuttige middag en wij zullen de standpunten van de partijen de komende verkiezingen nauwlettend volgen.